Portret

Elke week maak ik een portret van iemand...

Dat kan iedereen zijn. Iemand die me nauw aan het hart ligt, een toevallige passant of een intrigerende persoonlijkheid.

John de ijslandvisser

Een portret van John Deley, zeebonk in hart en nieren en één van de laatste ijslandvissers die nog tot in 1995 heeft uitgevaren met de Amandine. Jarenlang, trotseerden hij en zijn makkers (de bende van Bakeland, de bijnaam die hij erfde van zijn grootvader) de woeste oceaan om op meer dan 2000 kilometer van huis te gaan vissen op kabeljauw in de ijskoude wateren rond ijsland.

Lees meer »

Lectrr

Ook nog present tijdens de signeersessies; Pieter de Poortere met zijn Boerke en Stephan Louwes met Limbo. Meer details hieronder om de favoriete boeken van Lectrr te vinden. (Plaats gerust een reactie met de titels 🤓)

Lees meer »

Maarten & Charlotte

Ze leerden elkaar kennen via een opblaasbare flamingooooo… Maarten gaf me de opdracht om een portret te maken voor zijn geliefde Charlotte. Een persoonlijk verjaardagscadeau met unieke referenties die enkel betekenis krijgen als je hen ook daadwerkelijk kent.

Lees meer »

Nicolas en manneke pis

Een portret van Nicolas met manneke pis. Na een (zeldzaam zonnig) dagje cultuur in Brussel moest mijn goede vriend bekennen dat hij het bekendste manneke van Brussel nog nooit in levende lijve had gezien!

Lees meer »

Jef de vespafixer

Een portret van Jef de Vespafixer… Ik liet een kickstarter vervangen in het verre Aarschot en kreeg een volledig gereviseerde Vespa terug!!! Elk kabeltje, rubbertje, losgedraaid vijsje werd vakkundig vervangen en mijn Vespa uit 1960 rijdt weer als nooit tevoren. Ik kwam Jef op het spoor via zijn vintage website en toen hij me vertelde dat hij een toestelletje had nagemaakt van een stelletje Cubanen uit een documentaire… kon mijn geluk niet meer op.Dat verdient een portret en een portie gratis reclame!Is je Vespa of Lambretta op sterven na dood… allen naar Jef!

Lees meer »

Portret van mijn allerliefste meme'tje

Na de ellenlange quarantaine in de woonzorgcentra, kregen we haar ontsnapping eindelijk voor elkaar! Een weekendje Gent-Oostende… Lang geleden dat ik haar terug zo gelukkig zag. Maar ook een beetje boos (terecht): “toestemming moeten vragen om buiten te mogen, moet ik daar zo oud voor geworden zijn…”89 lentes jong! De jaren krijgen vat op jou en dat kortetermijngeheugen ligt aan flarden, maar je bent nog altijd even rad van tong. Straffe madam.

Lees meer »